menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ugotować makaron i wystudzić na durszlaku pod zimną wodą. Ser feta i warzywa pokroić w drobną kostkę. Oliwki w plasterki. Sałatę podrzeć na małe kawałki. Włożyć wszystko do miski, dodać tuńczyka, przyprawić solą, pieprzem czosnkiem i ziołami, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Wymieszać i odstawić na pół godziny, najlepiej do lodówki. Aby nieco zmienić (udoskonalić) smak zamiast oliwy można użyć oleju z orzechów ziemnych lub włoskich. Smacznego.

ocena:

Sałatka grecka

składniki

  • 100g sera feta
  • dwa pomidory
  • pół ogórka szklarniowego
  • 15 oliwek nadziewanych anchois
  • puszka 200g tuńczyka sałatkowego
  • 1,5 szklanki makaronu (polecam farfalle)
  • po kilka liści z 4-5 rodzajów sałaty
  • pieprz, sól, oliwa, bazylia, oregano, czosnek w proszku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ugotować makaron i wystudzić na durszlaku pod zimną wodą. Ser feta i warzywa pokroić w drobną kostkę. Oliwki w plasterki. Sałatę podrzeć na małe kawałki. Włożyć wszystko do miski, dodać tuńczyka, przyprawić solą, pieprzem czosnkiem i ziołami, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Wymieszać i odstawić na pół godziny, najlepiej do lodówki. Aby nieco zmienić (udoskonalić) smak zamiast oliwy można użyć oleju z orzechów ziemnych lub włoskich. Smacznego.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję