menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidory kroimy w ósemki, obrany ogórek i ser w grubą kostkę, cebulę w talarki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Do oliwy dodajemy ocet, sól, pieprz i posiekany czosnek. Dokładnie mieszamy i tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Odstawiamy w chłodne miejsce, żeby nabrała smaku.

ocena:

Sałatka grecka

składniki

  • 5 dużych pomidorów
  • 1 ogórek
  • 200 g sera feta
  • 20 oliwek
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól, pieprz
  • ew. oregano

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidory kroimy w ósemki, obrany ogórek i ser w grubą kostkę, cebulę w talarki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Do oliwy dodajemy ocet, sól, pieprz i posiekany czosnek. Dokładnie mieszamy i tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Odstawiamy w chłodne miejsce, żeby nabrała smaku.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję