menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dolewamy wino. Kiedy się zagotuje, dodajemy pokrojone w ćwiartki pieczarki. Całość podgrzewamy 2-3 minuty na mocnym ogniu, stale mieszając. Zdejmujemy z ognia, dodajemy balsam lub sos sojowy i ocet winny. Mieszamy i marynujemy 2-3 godziny w lodówce. Po wyjęciu z lodówki mieszamy z ugotowanym al dente makaronem. Pół godziny przed podaniem posypujemy ziołami i jeszcze kilka razy mieszamy.

ocena:

Sałatka makaronowa z grzybami

składniki

  • 500 g ugotowanego makaronu (muszelki, wstążki)
  • 500 g pieczarek, 2 cebule
  • 50 ml balsamu vinegret lub 50 ml sosu sojowego
  • 50 ml octu winnego, 100 ml białego wytrawnego wina
  • 100 ml oleju, sól, pieprz
  • szczypiorek, dymka, koperek, świeża bazylia i melisa – do dekoracji

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dolewamy wino. Kiedy się zagotuje, dodajemy pokrojone w ćwiartki pieczarki. Całość podgrzewamy 2-3 minuty na mocnym ogniu, stale mieszając. Zdejmujemy z ognia, dodajemy balsam lub sos sojowy i ocet winny. Mieszamy i marynujemy 2-3 godziny w lodówce. Po wyjęciu z lodówki mieszamy z ugotowanym al dente makaronem. Pół godziny przed podaniem posypujemy ziołami i jeszcze kilka razy mieszamy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję