menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Arbuza i melona drążymy pozostawiając skorupę, którą użyjemy jako miseczek do sałatki. Wszystkie owoce obieramy i kroimy w cząstki. Polewamy sosem rumowym.

 

sos rumowy
składniki:
1/4 szklanki miodu 1/4 szklanki rumu 1 owoc granatu
sposób przygotowania:
Owoc granatu rozcinamy na połowę i usuwamy pestki (najlepiej i najwygodniej, uderzając płaską częścią dużego noża). Miód rozgrzewamy w kąpieli wodnej i dodajemy pestki granatu, dolewamy połowę rumu, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10 minut. Dodajemy pozostały rum, dokładnie mieszamy, więcej nie gotujemy.

ocena:

Sałatka owocowa Paul’a

składniki

  • 1/2 małego arbuza
  • 1/2 melona
  • 1 pomarańcze
  • 1 mandarynka
  • 1 różowy grapefrut
  • 1 banan
  • 1 jabłko
  • kilka truskawek
  • sos rumowy (przepis poniżej)

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Arbuza i melona drążymy pozostawiając skorupę, którą użyjemy jako miseczek do sałatki. Wszystkie owoce obieramy i kroimy w cząstki. Polewamy sosem rumowym.

 

sos rumowy
składniki:
1/4 szklanki miodu 1/4 szklanki rumu 1 owoc granatu
sposób przygotowania:
Owoc granatu rozcinamy na połowę i usuwamy pestki (najlepiej i najwygodniej, uderzając płaską częścią dużego noża). Miód rozgrzewamy w kąpieli wodnej i dodajemy pestki granatu, dolewamy połowę rumu, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10 minut. Dodajemy pozostały rum, dokładnie mieszamy, więcej nie gotujemy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję