menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Płaty śledziowe namocz w zimnej wodzie przez 3-4 godziny. Borówkę, musztardę, sok z cytryny, olej, miód wymieszaj razem. Sos dopraw do smaku solą i pieprzem. Śledzie osusz i pokrój na 3 cm kawałki. Jabłka przetnij na ćwiartki, wkrój gniazda nasienne i pokrój w drobne słupki. Wszystkie składniki razem wymieszać i połączyć z sosem. Całość najlepiej odstawić na 2-3 godziny

ocena:

Sałatka śledziowa z borówką (Kociewie)

składniki

-500 g filetów śledziowych
-2 łyżki borówki lub żurawiny ze słoika
-2 łyżeczki musztardy
-sok z jednej cytryny
-80 ml oleju rzepakowego lub lnianego
-2 ogórki kiszone
-2 jabłka
-3 łyżki cebulki marynowanej
-1 łyżka miodu
-sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Płaty śledziowe namocz w zimnej wodzie przez 3-4 godziny. Borówkę, musztardę, sok z cytryny, olej, miód wymieszaj razem. Sos dopraw do smaku solą i pieprzem. Śledzie osusz i pokrój na 3 cm kawałki. Jabłka przetnij na ćwiartki, wkrój gniazda nasienne i pokrój w drobne słupki. Wszystkie składniki razem wymieszać i połączyć z sosem. Całość najlepiej odstawić na 2-3 godziny

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję