menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Sałatę myjemy i układamy na półmisku. Układamy na wierzchu plasterki jabłek, ogórka, niewielkich kawałków śledzia, wszystko posypujemy kawałkami marynat i krążkami cebuli. Dekorujemy jajkami krajanymi w ćwiartki. Oddzielnie podajemy sos: mieszamy śmietanę z siekanym szczypiorkiem, sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku.

ocena:

Sałatka szwedzka

składniki

  • 3 jabłka
  • 4 śledzie (marynowane, rolmopsy lub solone)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • pęczek szczypiorku
  • 1 duża cebula
  • 1 świeży ogórek
  • 100 g marynowanej dyni, śliwek i grzybów
  • sok z połowy cytryny
  • 250 śmietany
  • główka zielonej sałaty
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Sałatę myjemy i układamy na półmisku. Układamy na wierzchu plasterki jabłek, ogórka, niewielkich kawałków śledzia, wszystko posypujemy kawałkami marynat i krążkami cebuli. Dekorujemy jajkami krajanymi w ćwiartki. Oddzielnie podajemy sos: mieszamy śmietanę z siekanym szczypiorkiem, sokiem z cytryny, doprawiamy do smaku.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję