menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kuskus wsypać do miski, zalać wrzątkiem tak aby wody było o 1 centymetr więcej i przykryć. Po 3-4 minutach odkryć i wymieszać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, a następnie wyjąć pestki i pokroić w kostkę. Ogórek obrać i przekroić na pół, wyjąć pestki i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z kuskusem, polać oliwą i sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Włożyć na godzinę do lodówki, żeby składniki się przegryzły.

ocena:

Sałatka tabbouleh z kuskusu

składniki

1 szklanka kuskusu
80 ml oliwy
50 ml soku z cytryny
pęczek posiekanej natki pietruszki
kilkanaście listków posiekanej mięty
kilkanaście listków posiekanej kolendry
1 ogórek
2-3 pomidory
1 średnia cebula

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kuskus wsypać do miski, zalać wrzątkiem tak aby wody było o 1 centymetr więcej i przykryć. Po 3-4 minutach odkryć i wymieszać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, a następnie wyjąć pestki i pokroić w kostkę. Ogórek obrać i przekroić na pół, wyjąć pestki i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z kuskusem, polać oliwą i sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Włożyć na godzinę do lodówki, żeby składniki się przegryzły.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję