menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Arbuza przecinamy na pół i łyżeczką wycinamy kulki miąższu. Podobnie postępujemy z melonem. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę. Nektaryny dzielimy na pół, usuwamy pestki i kroimy w dużą kostkę. Kiwi obieramy i kroimy w plastry. Dodajemy grona winogron. Wszystkie składniki wkładamy do wydrążonej połówki arbuza, polewamy sokiem z cytryny, bardzo delikatnie mieszamy i posypujemy melisą

ocena:

Sałatka wakacyjna – owocowa

składniki

  • 1 średniej wielkości arbuz
  • 1 kiwi
  • 1 melon
  • 2 gruszki
  • 2 nektaryny
  • kiść winogron
  • 1 łyżka posiekanej melisy
  • sok z połowy cytryny

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Arbuza przecinamy na pół i łyżeczką wycinamy kulki miąższu. Podobnie postępujemy z melonem. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę. Nektaryny dzielimy na pół, usuwamy pestki i kroimy w dużą kostkę. Kiwi obieramy i kroimy w plastry. Dodajemy grona winogron. Wszystkie składniki wkładamy do wydrążonej połówki arbuza, polewamy sokiem z cytryny, bardzo delikatnie mieszamy i posypujemy melisą

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję