menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Plastry boczku przekrój na pół i przesmaż na patelni, aż zrobi się rumiany i chrupiący. Szpinak i rukolę przepłucz i osusz. Włoż do salaterki. Na wierzchu ułóż pokrojony w niewielkie kawałki cer camembert, całe pomidorki koktailowe, oliwki i pokrojoną brzoskwinie. Przygotowuj sos do sałatki z oliwy z oliwek, octu, miodu i przypraw. Całość dokładnie wymieszaj. Polej sosem sałatkę.

ocena:

Sałatka z bekonem i brzoskwinią

składniki

  • 200 g liści świeżego szpinaku
  • 100 g rukoli
  • 100 g boczku w plastrach
  • 100 g sera camembert
  • 1/2 brzoskwini Saturn
  • 50 g oliwek zielonych
  • 50 g pomidorków koktajlowych
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 2-3 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka miodu
  • Sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Plastry boczku przekrój na pół i przesmaż na patelni, aż zrobi się rumiany i chrupiący. Szpinak i rukolę przepłucz i osusz. Włoż do salaterki. Na wierzchu ułóż pokrojony w niewielkie kawałki cer camembert, całe pomidorki koktailowe, oliwki i pokrojoną brzoskwinie. Przygotowuj sos do sałatki z oliwy z oliwek, octu, miodu i przypraw. Całość dokładnie wymieszaj. Polej sosem sałatkę.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję