menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bób konserwowy odsączamy na sicie z zalewy. Paprykę, cebulę i ogórek kiszony kroimy w kostkę, koperek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy i posypujemy ziołami prowansalskimi. Przygotowujemy sos winegret: czosnek ucieramy z solą, dodajemy pieprz, ocet winny i oliwę. Zalewamy sałatkę sosem, delikatnie mieszamy i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.

ocena:

Sałatka z bobu

składniki

  • 500 g bobu konserwowego
  • 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta
  • 1 cebula czerwona, 1 ząbek czosnku
  • 1 duży ogórek kiszony lub 2 mniejsze
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich, pęczek koperku
  • 100 ml oliwy
  • 30 ml octu winnego lub soku z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bób konserwowy odsączamy na sicie z zalewy. Paprykę, cebulę i ogórek kiszony kroimy w kostkę, koperek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy i posypujemy ziołami prowansalskimi. Przygotowujemy sos winegret: czosnek ucieramy z solą, dodajemy pieprz, ocet winny i oliwę. Zalewamy sałatkę sosem, delikatnie mieszamy i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję