poziom skomplikowania:
Figi, natnij od góry w ćwiartki, rukolę, opłucz i wysusz a mozzarellę porwij na mniejsze kawałki. Figi i ser wyłóż na drewnianą deskę, obsyp rukolą i nasionami granatu. W wolne miejsca poukładaj plastry bresaoli lub szynki parmeńskiej. Całość skrop oliwą oraz sokiem z cytryny i granatu. Dopraw sałatkę solą i pieprzem. Podawaj z grzankami.
Sałatka z figami mozzarellą i szynką dojrzewającą
składniki
poziom skomplikowania:
Figi, natnij od góry w ćwiartki, rukolę, opłucz i wysusz a mozzarellę porwij na mniejsze kawałki. Figi i ser wyłóż na drewnianą deskę, obsyp rukolą i nasionami granatu. W wolne miejsca poukładaj plastry bresaoli lub szynki parmeńskiej. Całość skrop oliwą oraz sokiem z cytryny i granatu. Dopraw sałatkę solą i pieprzem. Podawaj z grzankami.