menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bakłażana, cukinię pokrój w plastry grubości około 1 cm. Cebulę obierz i pokrój w cząstki. Z papryki powycinaj białe części i pestki, podziel na mniejsze kawałki. Pokrojone warzywa polej oliwą z oliwek, zamarynuj w posiekanym czosnku, gałązkach tymianku i rozmarynu. Solidnie dopraw solą i pieprzem. Grilluj na patelni grillowej lub tradycyjnym grillu do miękkości.

 

Opieczone warzywa przełóż do miski (większe kawałki bakłażana lub cukinii przekrój na pół), dodaj pomidory pokrojone w większą kostkę, posiekaną bazylię. Polej sosem miodowo musztardowym. Do sałatki śmiało możesz dodać twardy ser typu parmezan.

ocena:

Sałatka z grillowanych warzyw

składniki

  • 1 bakłażan
  • 2 cukinie
  • 2 czerwone cebule
  • 2 papryki
  • 2 pomidory
  • 4 ząbki czosnku
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • kilka gałązek świeżego rozmarynu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • garść liści bazylii
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bakłażana, cukinię pokrój w plastry grubości około 1 cm. Cebulę obierz i pokrój w cząstki. Z papryki powycinaj białe części i pestki, podziel na mniejsze kawałki. Pokrojone warzywa polej oliwą z oliwek, zamarynuj w posiekanym czosnku, gałązkach tymianku i rozmarynu. Solidnie dopraw solą i pieprzem. Grilluj na patelni grillowej lub tradycyjnym grillu do miękkości.

 

Opieczone warzywa przełóż do miski (większe kawałki bakłażana lub cukinii przekrój na pół), dodaj pomidory pokrojone w większą kostkę, posiekaną bazylię. Polej sosem miodowo musztardowym. Do sałatki śmiało możesz dodać twardy ser typu parmezan.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję