menu
Zdjęcie dodane przez administratora strony.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Robimy sos cytrynowy: delikatnie ubijamy śmietanę, dodajemy sok z cytryny oraz szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem. Robimy dressing: mieszamy sok z cytryny z sokiem z pomarańczy, dodajemy oliwę z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem. Filet z łososia (bez ości i skóry) przyprawiamy solą, smarujemy delikatnie oliwą, oprószamy pieprzem i posiekanym koperkiem i grillujemy około 6 minut z każdej strony. Plasterki ogórka mieszamy z pomidorkami pokrojonymi na ćwiartki i umytymi liśćmi sałaty porwanymi na małe części. Sałatkę układamy na środku talerza, polewamy dressingiem pomarańczowym, a na wierzchu kładziemy łyżkę cytrynowego sosu, na którym układamy grillowanego łososia. Podajemy z rzodkiewką i cząstką cytryny.

ocena:

Sałatka z grillowanym łososiem

składniki

  • filet ze świeżego łososia – ok. 200 g
  • sól, oliwa, mielony biały pieprz
  • świeży koperek
  • 6 plasterków ogórka
  • 2 pomidorki cherry
  • kilka liści sałaty lodowej
  • 1 rzodkiewka
  • 1 cząstka cytryny

Sos:

  • 2 łyżki śmietany 36%
  • kilka kropli soku z cytryny
  • 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • sól,pieprz

Dressing:

  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka soku wyciśniętego z pomarańczy
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Robimy sos cytrynowy: delikatnie ubijamy śmietanę, dodajemy sok z cytryny oraz szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem. Robimy dressing: mieszamy sok z cytryny z sokiem z pomarańczy, dodajemy oliwę z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem. Filet z łososia (bez ości i skóry) przyprawiamy solą, smarujemy delikatnie oliwą, oprószamy pieprzem i posiekanym koperkiem i grillujemy około 6 minut z każdej strony. Plasterki ogórka mieszamy z pomidorkami pokrojonymi na ćwiartki i umytymi liśćmi sałaty porwanymi na małe części. Sałatkę układamy na środku talerza, polewamy dressingiem pomarańczowym, a na wierzchu kładziemy łyżkę cytrynowego sosu, na którym układamy grillowanego łososia. Podajemy z rzodkiewką i cząstką cytryny.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję