menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ryż ugotować, ananasy pokroić w drobne cząstki, odsączyć kiełki i kukurydzę. Sos sojowy wymieszać z sokiem z cytryny i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać curry i majonez. Dobrze schłodzić.

ocena:

Sałatka z kiełkami

składniki

  • 2 woreczki ryżu do gotowania na sypko
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 mała puszka ananasów
  • sos sojowy
  • puszka kiełków sojowych lub kiełki świeże
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyżki majonezu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ryż ugotować, ananasy pokroić w drobne cząstki, odsączyć kiełki i kukurydzę. Sos sojowy wymieszać z sokiem z cytryny i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać curry i majonez. Dobrze schłodzić.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję