menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kiełki soi odcedzamy na sicie. Obgotowujemy w wodzie z dodatkiem łyżki octu winnego przez 1 minutę. Odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą. Odsączamy i chłodzimy. Rzodkiewki myjemy osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. W salaterce mieszamy rzodkiewkę z kiełkami soi. Ocet winny łączymy z sosem sojowym i ziarnami sezamu. Sosem zalewamy kiełki soi i rzodkiewkę. Podajemy w małych miseczkach.

ocena:

Sałatka z kiełków sojowych

składniki

  • 50 g kiełków soi z puszki
  • 10 niedużych rzodkiewek
  • 6 łyżeczek octu winnego,
  • 5 łyżeczek sosu sojowego
  • 3 łyżeczki ziarna sezamowego

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kiełki soi odcedzamy na sicie. Obgotowujemy w wodzie z dodatkiem łyżki octu winnego przez 1 minutę. Odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą. Odsączamy i chłodzimy. Rzodkiewki myjemy osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. W salaterce mieszamy rzodkiewkę z kiełkami soi. Ocet winny łączymy z sosem sojowym i ziarnami sezamu. Sosem zalewamy kiełki soi i rzodkiewkę. Podajemy w małych miseczkach.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję