menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gdy używam groszku mrożonego, to gotuję go 2-3 minuty w wodzie z odrobiną cukru. Łososia kroję na niewielkie kawałki i obsmażam na złoto na oleju. Łączę ze sobą groszek, łososia, porwaną sałatę, posiekanego ogórka, rukolę, dodaję sos sporządzony ze śmietany, musztardy, soku z cytryny, przyprawiam solą i pieprzem, schładzam w lodówce i na stół.

ocena:

Sałatka z łososiem

składniki

20 dag zielonego groszku (mrożonego lub konserwowego – co kto lubi)
1 ogórek zielony
1 główka sałaty lodowej
pęczek rukoli
40 dag łososia świeżego bez ości
2 łyżki musztardy
2 łyżki oleju
10 dag śmietany
sok z cytryny
sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gdy używam groszku mrożonego, to gotuję go 2-3 minuty w wodzie z odrobiną cukru. Łososia kroję na niewielkie kawałki i obsmażam na złoto na oleju. Łączę ze sobą groszek, łososia, porwaną sałatę, posiekanego ogórka, rukolę, dodaję sos sporządzony ze śmietany, musztardy, soku z cytryny, przyprawiam solą i pieprzem, schładzam w lodówce i na stół.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję