menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Melony pokroić na ćwiartki i wyjąć z nich pestki. Jedną ćwiartkę melona miodowego pokroić na cząstki, z pozostałych ćwiartek, melona siatkowego i arbuza powycinać kulki. Miód zmieszać z 5 łyżkami sherry. Kulki melona i arbuza włożyć do miodu z sherry. Śmietankę ubić z pozostałą sherry i z cukrem. Sałatkę z melonów ułożyć na cząstkach melona, udekorować listkami melisy cytrynowej, podawać ze śmietanką sherry.

ocena:

Sałatka z melona

składniki

  • 1/2 melona miodowego (mały, żółty melon o słodkim miąższu)
  • 1 mały melon o skórce siatkowej
  • 200 g arbuza
  • 3 łyżki miodu
  • 7 łyżek Cream Sherry
  • 125 ml śmietanki kremówki
  • 1 łyżka cukru
  • małe listki melisy cytrynowej;

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Melony pokroić na ćwiartki i wyjąć z nich pestki. Jedną ćwiartkę melona miodowego pokroić na cząstki, z pozostałych ćwiartek, melona siatkowego i arbuza powycinać kulki. Miód zmieszać z 5 łyżkami sherry. Kulki melona i arbuza włożyć do miodu z sherry. Śmietankę ubić z pozostałą sherry i z cukrem. Sałatkę z melonów ułożyć na cząstkach melona, udekorować listkami melisy cytrynowej, podawać ze śmietanką sherry.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję