menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki ugotuj w mundurkach i pokrój w plastry. Pomidorki przekrój na połówki. Kapustę cienko poszatkuj i lekko odciśnij ręką. Koperek drobno posiekaj i całość przełóż do miski. Z pozostałych składników zrób sos i polej nim sałatkę na godzinę przed podaniem. Podawaj np. z grillowanym łososiem.

ocena:

Sałatka z młodej kapusty z ziemniakami

składniki

  • 300 g ziemniaków
  • 500 g kapusty młodej
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • pęczek koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • 70 ml oliwy
  • 25 ml octu białego winnego
  • 1 łyżka cukru
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki ugotuj w mundurkach i pokrój w plastry. Pomidorki przekrój na połówki. Kapustę cienko poszatkuj i lekko odciśnij ręką. Koperek drobno posiekaj i całość przełóż do miski. Z pozostałych składników zrób sos i polej nim sałatkę na godzinę przed podaniem. Podawaj np. z grillowanym łososiem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję