menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Łososia podziel na 4 części. W misce, wymieszaj składniki marynaty: curry, oliwę, utarty imbir i sos sojowy. Zamarynuj rybę i nadziej na patyk do szaszłyków.
Piecz na papierze do pieczenia przez 15 minut w wyżej wymienionej temperaturze lub użyj patelni grillowej.


Przygotuj sos: Koperek drobno posiekaj, czosnek utrzyj. Wszystkie składniki sosu, włóż do słoiczka. Wymieszaj , machając słoikiem jak shakerem, do połączenia składników.

Ziemniaki dokładnie wyszoruj. Ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości, ostudź. Pokrój plastry.
W misce wymieszaj: liście sałaty, ziemniaki, ogórki i rzodkiewki pokrojone w plastry.
Sałatę polej sosem i podawaj z szaszłykiem z łososia.

ocena:

Sałatka z nowalijek

składniki

Sos:
80 ml oliwy z oliwek
Sok z 1 cytryny

1 mały pęczek koperku
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka miodu
sól, pieprz
Sałatka:
1 sałata masłowa
200 g małych młodych ziemniaków
8 rzodkiewek
2 ogórki gruntowe
Łosoś:
250 g filetu z łososia
pół łyżeczki przyprawy curry
1 łyżka oliwy z oliwek
kawałek imbiru wielkości połowy korka od wina
2 łyżki sosu sojowego jasnego

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Łososia podziel na 4 części. W misce, wymieszaj składniki marynaty: curry, oliwę, utarty imbir i sos sojowy. Zamarynuj rybę i nadziej na patyk do szaszłyków.
Piecz na papierze do pieczenia przez 15 minut w wyżej wymienionej temperaturze lub użyj patelni grillowej.


Przygotuj sos: Koperek drobno posiekaj, czosnek utrzyj. Wszystkie składniki sosu, włóż do słoiczka. Wymieszaj , machając słoikiem jak shakerem, do połączenia składników.

Ziemniaki dokładnie wyszoruj. Ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości, ostudź. Pokrój plastry.
W misce wymieszaj: liście sałaty, ziemniaki, ogórki i rzodkiewki pokrojone w plastry.
Sałatę polej sosem i podawaj z szaszłykiem z łososia.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję