menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Paprykę umyć, osuszyć i położyć na ruszcie od piekarnika. Posolić,  polać połową oliwy i włożyć do nagrzanego do 180ºC piekarnika. Piec 15-20 minut do miękkości. Wyjąć paprykę i przełożyć do miski, nakryć folią aluminiową. Paprykę będzie można łatwiej obierać. Ziemniaka i jajka pokroić w kostkę. Sok z cytryny doprawić solą i pieprzem, dodać pozostałą oliwę wymieszać. Obraną paprykę pokroić w paski, ułożyć na talerzu, w środku ułożyć ziemniaki i jajka, posypać oliwkami i polać sosem.

ocena:

Sałatka z pieczonej papryki

składniki

  • 6 papryk różnego koloru
  • 1 gotowany ziemniak
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 50 g oliwek
  • 12 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 ząbki czosnku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Paprykę umyć, osuszyć i położyć na ruszcie od piekarnika. Posolić,  polać połową oliwy i włożyć do nagrzanego do 180ºC piekarnika. Piec 15-20 minut do miękkości. Wyjąć paprykę i przełożyć do miski, nakryć folią aluminiową. Paprykę będzie można łatwiej obierać. Ziemniaka i jajka pokroić w kostkę. Sok z cytryny doprawić solą i pieprzem, dodać pozostałą oliwę wymieszać. Obraną paprykę pokroić w paski, ułożyć na talerzu, w środku ułożyć ziemniaki i jajka, posypać oliwkami i polać sosem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję