menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gotujemy ryż zgodnie z zaleceniem na opakowaniu, w tym samym czasie również gotujemy jajka. Kukurydzę odcedzamy z zalewy i przekładany do miski. Polędwice kroimy w kostkę (nie za drobną i nie za dużą) i dodajemy do kukurydzy. Cebulki odcedzamy i kroimy na pół. Ugotowane jaja kroimy w drobna kostkę i dorzucamy do pozostałych składników. Na końcu dodajemy przestudzony ryż oraz majonez (ja dodaję cały średni słoiczek). Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego 🙂

ocena:

Sałatka z ryżu

składniki

  • 200 g ryżu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 300 g polędwicy drobiowej
  • 2-3 szt. jajek
  •  300g cebulek marynowanych
  • majonez
  • pieprz, sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gotujemy ryż zgodnie z zaleceniem na opakowaniu, w tym samym czasie również gotujemy jajka. Kukurydzę odcedzamy z zalewy i przekładany do miski. Polędwice kroimy w kostkę (nie za drobną i nie za dużą) i dodajemy do kukurydzy. Cebulki odcedzamy i kroimy na pół. Ugotowane jaja kroimy w drobna kostkę i dorzucamy do pozostałych składników. Na końcu dodajemy przestudzony ryż oraz majonez (ja dodaję cały średni słoiczek). Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego 🙂

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję