menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kukurydzę i tuńczyka odsączamy, jeżeli tuńczyk był w oleju, to 1 jego łyżkę dodajemy do sałatki. Jajka, ogórki konserwowe, cebulę i ser kroimy w kostkę. Łączymy ze sobą kukurydzę, tuńczyka, jajka, ogórki i ser. Dodajemy majonez, śmietanę lub jogurt i musztardę, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą i delikatnie mieszamy. Przed podaniem schładzamy w lodówce.

ocena:

Sałatka z tuńczykiem i ogórkiem konserwowym

składniki

  • 200 g tuńczyka, najlepiej w większych kawałkach
  • 400 g kukurydzy konserwowej
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 100-150 g żółtego sera
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • pół cebuli
  • 2 łyżki majonezu, śmietany lub jogurtu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kukurydzę i tuńczyka odsączamy, jeżeli tuńczyk był w oleju, to 1 jego łyżkę dodajemy do sałatki. Jajka, ogórki konserwowe, cebulę i ser kroimy w kostkę. Łączymy ze sobą kukurydzę, tuńczyka, jajka, ogórki i ser. Dodajemy majonez, śmietanę lub jogurt i musztardę, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą i delikatnie mieszamy. Przed podaniem schładzamy w lodówce.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję