menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki podgotuj przez 10 minut i pokrój w plastry. Warzywa umyj(cebulę obierz) i pokrój według uznania ale nie za drobno. Dopraw oliwą solą i pieprzem. Grilluj na rozgrzanej patelni.
Najdłużej paprykę i cebulę. Krócej czosnek, pieczarki i szparagi.Najkrócej pomidorki. Już zgrillowane warzywa(oprócz czosnku) przełóż do miski posyp posiekaną w paski bazylią.
W blenderze lub moździerzu utrzyj czosnek z oliwą. Dopraw sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Polej warzywa sosem.

ocena:

Sałatka z warzyw grillowanych

składniki

  • 2 papryki
  • 2 podgotowane ziemniaki (350g)
  • 1 cebula
  • 6 pieczarek portobello
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 1 pęczek szparagów
  • 1 doniczka bazylii
  • 3 obrane ząbki czosnku
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • 100 ml oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki podgotuj przez 10 minut i pokrój w plastry. Warzywa umyj(cebulę obierz) i pokrój według uznania ale nie za drobno. Dopraw oliwą solą i pieprzem. Grilluj na rozgrzanej patelni.
Najdłużej paprykę i cebulę. Krócej czosnek, pieczarki i szparagi.Najkrócej pomidorki. Już zgrillowane warzywa(oprócz czosnku) przełóż do miski posyp posiekaną w paski bazylią.
W blenderze lub moździerzu utrzyj czosnek z oliwą. Dopraw sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Polej warzywa sosem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję