menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Włoszczyznę obieramy i kroimy w pół plastry, grubości około 0,5 cm. Gotujemy w osolonej wodzie al dente ok. 5 minut. W tym czasie miksujemy twaróg, makrelę, śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy. Warzywa przelewamy zimną wodą i dokładnie osuszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy warzywa na średnim ogniu, około 5 minut aż będą miękkie. Pod koniec dodajemy utarty czosnek i sok z cytryny. Sałatkę podajemy na talerzu z musem z makreli. Na tej samej patelni podsmażamy jeszcze kiełki i ozdabiamy nimi talerz.

ocena:

Sałatka z warzyw korzeniowych z musem z makreli wędzonej

składniki

  • pół makreli wędzonej
  • 250 g tłustego twarogu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 100 g Kiełków fasoli lub soi
  • Sok z połowy cytryny
  • Sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Włoszczyznę obieramy i kroimy w pół plastry, grubości około 0,5 cm. Gotujemy w osolonej wodzie al dente ok. 5 minut. W tym czasie miksujemy twaróg, makrelę, śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy. Warzywa przelewamy zimną wodą i dokładnie osuszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy warzywa na średnim ogniu, około 5 minut aż będą miękkie. Pod koniec dodajemy utarty czosnek i sok z cytryny. Sałatkę podajemy na talerzu z musem z makreli. Na tej samej patelni podsmażamy jeszcze kiełki i ozdabiamy nimi talerz.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję