menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Szpinak płuczemy i osuszamy. Wkładamy do salaterki. Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni i siekamy. Winogrona myjemy, jeżeli są duże kroimy na pół. Przygotowujemy sos do sałatki z oliwy z oliwek, octu, miodu i przypraw. Całość mieszamy. Polewamy sosem sałatkę.

ocena:

Sałatka ze szpinakiem, winogronami i orzechami

składniki

  • 500 g liści świeżego szpinaku
  • 100 g orzechów włoskich
  • 200 g winogron (najlepiej bez pestek)
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 2-3 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka miodu
  • Sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Szpinak płuczemy i osuszamy. Wkładamy do salaterki. Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni i siekamy. Winogrona myjemy, jeżeli są duże kroimy na pół. Przygotowujemy sos do sałatki z oliwy z oliwek, octu, miodu i przypraw. Całość mieszamy. Polewamy sosem sałatkę.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję