menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki wyszorować, ugotować w osolonym wrzątku (około 20 minut). Odcedzić, ostudzić, pokroić na plasterki. Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, ugotować w osolonym wrzątku (ok. 10 minut). Odcedzić, ostudzić. Liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Wymieszać z ziemniakami i fasolką. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać orzechy włoskie, wymieszać. Polać sałatkę, wymieszać.

ocena:

Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową

składniki

  • 1/2 kg młodych ziemniaków
  • 25 dag zielonej fasolki szparę
  • główka sałaty lodowej
  • 2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich
  • 6 łyżek oliwy
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka ostrej musztardy
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki wyszorować, ugotować w osolonym wrzątku (około 20 minut). Odcedzić, ostudzić, pokroić na plasterki. Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, ugotować w osolonym wrzątku (ok. 10 minut). Odcedzić, ostudzić. Liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Wymieszać z ziemniakami i fasolką. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny i musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać orzechy włoskie, wymieszać. Polać sałatkę, wymieszać.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję