menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki dokładnie wyszoruj i ugotuj do miękkości. Odstaw do przestudzenia. Młodą kapustę drobno posiekaj, przełóż do dużej miski. Ogórki gruntowe obierz ze skórki, pokrój w pół plastry. Rzodkiewkę pokój w cienkie plasterki, jeżeli chcesz aby były ekstra chrupiące włóż je do wody z lodem. Koperek drobno posiekaj. Wszystkie warzywa wymieszaj, dodaj sos miodowo-musztardowy, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Sałatka idealna do grilla.

ocena:

Sałatka ziemniaczana z młodą kapustą

składniki

  • 500 g młodych ziemniaków
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 3 ogórki gruntowe
  • 1/2 pęczka rzodkiewki
  • 1 pęczek koperku
  • 1/2 opakowania sosu miodowo-musztardowego (ja użyłem Roleskiego)
  • sok z połowy cytryny 
  • sól, czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki dokładnie wyszoruj i ugotuj do miękkości. Odstaw do przestudzenia. Młodą kapustę drobno posiekaj, przełóż do dużej miski. Ogórki gruntowe obierz ze skórki, pokrój w pół plastry. Rzodkiewkę pokój w cienkie plasterki, jeżeli chcesz aby były ekstra chrupiące włóż je do wody z lodem. Koperek drobno posiekaj. Wszystkie warzywa wymieszaj, dodaj sos miodowo-musztardowy, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Sałatka idealna do grilla.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję