menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Serek topiony zmiksować ze śmietaną na gładki dosyć gęsty sos. Pokroić w drobniutką kostkę cebulkę, paprykę i japaleno. Czuszkę przekroić i oczywiście z nasion a następnie pokroić drobniutko jak pozostałe składniki. Z pomidora usunąć skórkę i gniazda nasienne. drobno pokroić. Dodać do sosu wraz z łyżeczką koncentratu pomidorowego. Posolić i popieprzyć. Całość dokładnie wymieszać. Na koniec jedna uwaga: wszystkie dodatki do sosu muszą być naprawdę jak najdrobniej pokrojone. Smacznego!!

ocena:

Salsa serowa

składniki

  • 2 serki topione (najlepiej typu cheddar lub inny ostry)
  • 1 kubek śmietany 18% (200 g)
  • 1 mała cebulka
  • papryka czerwona (niewielki kawałek o szerokości ok.
  • 1,5 cm)
  • 3 papryczki zielone japaleno (marynowana ze słoika)
  • 1 czuszka (może być marynowana)
  • 1/4 pomidora
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Serek topiony zmiksować ze śmietaną na gładki dosyć gęsty sos. Pokroić w drobniutką kostkę cebulkę, paprykę i japaleno. Czuszkę przekroić i oczywiście z nasion a następnie pokroić drobniutko jak pozostałe składniki. Z pomidora usunąć skórkę i gniazda nasienne. drobno pokroić. Dodać do sosu wraz z łyżeczką koncentratu pomidorowego. Posolić i popieprzyć. Całość dokładnie wymieszać. Na koniec jedna uwaga: wszystkie dodatki do sosu muszą być naprawdę jak najdrobniej pokrojone. Smacznego!!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję