menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Sandacza sprawiamy, patroszymy, płuczemy i osuszamy. Oprószamy go solą i pieprzem w środku i na zewnątrz, odstawiamy na pól godziny do lodówki Włoszczyznę obieramy, płuczemy, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, cebulę, sól i pieprz. Zalewamy 500 ml wody i gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Sandacza wkładamy go brytfanki, zalewamy wywarem i dusimy do miękkości ok. 25 minut. Jaja obieramy i siekamy, mieszamy z roztopionym masłem. Sandacza podajemy polanego masłem z jajami na twardo.

ocena:

Sandacz duszony po polsku

składniki

-1 sandacz  (ok. 1,5 kg)
-pęczek włoszczyzny bez kapusty
-1-2 cebule
-3 jajka ugotowane na twardo
-4 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy
-4 łyżki masła
-sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Sandacza sprawiamy, patroszymy, płuczemy i osuszamy. Oprószamy go solą i pieprzem w środku i na zewnątrz, odstawiamy na pól godziny do lodówki Włoszczyznę obieramy, płuczemy, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, cebulę, sól i pieprz. Zalewamy 500 ml wody i gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Sandacza wkładamy go brytfanki, zalewamy wywarem i dusimy do miękkości ok. 25 minut. Jaja obieramy i siekamy, mieszamy z roztopionym masłem. Sandacza podajemy polanego masłem z jajami na twardo.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję