menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Najpierw przygotuj guacamole – przepis znajdziesz TUTAJ. Warzywa pokrój w paski lub w plastry. Steki dopraw solą oraz pieprzem i smaż na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony i odłóż aby odpoczęły. Mięso powinno być średnio wysmażone. Na tym samym tłuszczu podsmaż cukinię. Ciabatę opiecz kilka minut w tosterze lub w rozgrzanym piekarniku. Ciabaty rozkrój i posmaruj wewnątrz guacamole. Ułóż porcję rukoli, ogórka oraz pomidora. Na wierzchu połóż cukinię oraz pokrojone w cienkie plastry steki.

ocena:

Sandwich z guacamole i polędwicą wołową

składniki

  • 4 ciabaty
  • 4 steki z polędwicy wołowej każdy po około 100 g
  • 1 mała cebula
  • 1 mała cukinia
  • 4 garście rukoli
  • 2 małe pomidory
  • pół ogórka
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz
Guacamole:
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z 1 limonki
  • pół papryczki chilli
  • pół pęczka kolendry
  • sól morska

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Najpierw przygotuj guacamole – przepis znajdziesz TUTAJ. Warzywa pokrój w paski lub w plastry. Steki dopraw solą oraz pieprzem i smaż na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony i odłóż aby odpoczęły. Mięso powinno być średnio wysmażone. Na tym samym tłuszczu podsmaż cukinię. Ciabatę opiecz kilka minut w tosterze lub w rozgrzanym piekarniku. Ciabaty rozkrój i posmaruj wewnątrz guacamole. Ułóż porcję rukoli, ogórka oraz pomidora. Na wierzchu połóż cukinię oraz pokrojone w cienkie plastry steki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję