menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Schab umyć i osuszyć ściereczką, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Krótko obsmażyć z wszystkich stron na rozgrzanym maśle. Włożyć do brytfanki, posypać kminkiem i obłożyć kiszonymi jabłkami utartymi na tarce o grubych otworach. Polać wywarem z włoszczyzny i dusić aż schab będzie miękki.. Po wyjęciu pokroić na porcje, na każdej ułożyć łyżkę masy jabłkowej, Podawać z gotowanymi ziemniakami.

ocena:

Schab duszony z kiszonymi jabłkami

składniki

  • 80 dag schabu bez kości
  • 6 kiszonych jabłek
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka kminku
  • 4 ząbki czosnku
  • szklanka wywaru z włoszczyzny
  • pół szklanki rodzynków
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Schab umyć i osuszyć ściereczką, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Krótko obsmażyć z wszystkich stron na rozgrzanym maśle. Włożyć do brytfanki, posypać kminkiem i obłożyć kiszonymi jabłkami utartymi na tarce o grubych otworach. Polać wywarem z włoszczyzny i dusić aż schab będzie miękki.. Po wyjęciu pokroić na porcje, na każdej ułożyć łyżkę masy jabłkowej, Podawać z gotowanymi ziemniakami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję