menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Robimy 4 dziury w schabie i wkładamy w nie ząbki czosnku i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy ze wszystkich stron przyprawami. Na wierzch układamy ziarna jałowca. Polewamy oliwą. Całość wkladamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Ja osobiście mięso marynuje przez 24 godziny. Do rozgrznego piekarnika wkładamy mięso w naczyniu i pieczemy ok 40 minut w temperaturze 180 C. Polecam z chrzanem na zimno lub na ciepło jako danie główne z ziemniakami i surówką. Smacznego:)

ocena:

Schab pieczony

składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 3 łyżki przyprawy typu “warzywko”
  • 5 łyżek majeranku
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • mielony pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • kilka ziaren jałowca

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Robimy 4 dziury w schabie i wkładamy w nie ząbki czosnku i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy ze wszystkich stron przyprawami. Na wierzch układamy ziarna jałowca. Polewamy oliwą. Całość wkladamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Ja osobiście mięso marynuje przez 24 godziny. Do rozgrznego piekarnika wkładamy mięso w naczyniu i pieczemy ok 40 minut w temperaturze 180 C. Polecam z chrzanem na zimno lub na ciepło jako danie główne z ziemniakami i surówką. Smacznego:)

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję