menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

 Schab pokroić na dość grube plastry, krótko obgotować w osolonej wodzie, ostudzić, obtoczyć w tartej bułce, ułożyć na grubo wysmarowanej masłem blasze i wstawić do gorącego piekarnika aby się przypiekły na rumiany kolor. Powidła rozprowadzić w rosole, dodać cynamon i inne korzenie, zagotować, dodać wino i zalać  rumiane plastry schabu. Podawać na gorąco.

ocena:

Schab w sosie powidłowym

składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki powideł śliwkowych
  • 2 łyżeczki cukru
  • szklanka rosołu (może być z kostki)
  • szczypta mielonego cynamonu
  • łyżka smażonej skórki cytrynowej
  • 10 goździków
  • kieliszek wina

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

 Schab pokroić na dość grube plastry, krótko obgotować w osolonej wodzie, ostudzić, obtoczyć w tartej bułce, ułożyć na grubo wysmarowanej masłem blasze i wstawić do gorącego piekarnika aby się przypiekły na rumiany kolor. Powidła rozprowadzić w rosole, dodać cynamon i inne korzenie, zagotować, dodać wino i zalać  rumiane plastry schabu. Podawać na gorąco.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję