menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Siekamy wszystkie zioła i czosnek, ucieramy z odrobiną soli, pieprzem i oliwą. Dokładnie mieszamy. Nacieramy mięso pastą ziołową i zawijamy w folię, tak żeby błyszcząca strona była od wewnątrz. Pieczemy przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 140ºC. Można przez 10-15 minut piec schab otwierając folię od góry, wtedy się zarumieni. Wyjmujemy mięso z piekarnika, czekamy aż ostygnie i po ochłodzeniu w lodówce kroimy w cienkie plastry.

ocena:

Schab wędzony pieczony z ziołami

składniki

-1 kg schabu wędzonego, nie parzonego
-4 ząbki czosnku
-po 1 łyżce: tymianku i bazylii
-pęczek szczypiorku
-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
-pól łyżeczki świeżego rozmarynu
-2 łyżki oleju
-sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Siekamy wszystkie zioła i czosnek, ucieramy z odrobiną soli, pieprzem i oliwą. Dokładnie mieszamy. Nacieramy mięso pastą ziołową i zawijamy w folię, tak żeby błyszcząca strona była od wewnątrz. Pieczemy przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 140ºC. Można przez 10-15 minut piec schab otwierając folię od góry, wtedy się zarumieni. Wyjmujemy mięso z piekarnika, czekamy aż ostygnie i po ochłodzeniu w lodówce kroimy w cienkie plastry.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję