menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mieszamy zioła i sól z olejem. Schab kroimy na 6 porcji i marynujemy w naszej miksturze. Wstawiamy do lodówki najlepiej na 24h. Po tym czasie układamy na blaszce, podlewamy czerwonym winem i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 40 minut. Przed ułożeniem na blaszce możemy grillować mięso, jeśli mamy możliwość.

ocena:

Schab z rusztu

składniki

  • 500g schabu wieprzowego
  • 200ml oleju
  • 1 łyżka musztardy pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 200ml czerwonego wina

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mieszamy zioła i sól z olejem. Schab kroimy na 6 porcji i marynujemy w naszej miksturze. Wstawiamy do lodówki najlepiej na 24h. Po tym czasie układamy na blaszce, podlewamy czerwonym winem i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 40 minut. Przed ułożeniem na blaszce możemy grillować mięso, jeśli mamy możliwość.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję