menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki marynaty utrzyj w moździerzu na pastę. Schab natrzyj bejcą i odstaw najlepiej na całą noc w chłodne miejsce. W mięsie za pomocą wąskiego noża zrób kieszeń. Nafaszeruj schab śliwkami zawiniętymi w plasterki boczku. Mięso włóż do brytfanny i piecz 50 minut w temperaturze 180°C. Smaruj od czasu do czasu wierzch schabu powstałym podczas pieczenia sosem.

ocena:

Schab ze śliwką

składniki

  • 1 kg schabu bez kości
Bejca
  • 3 łyżki oleju
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • 1,5 łyżki białego octu winnego
  • 1 łyżka miodu
  • sól, pieprz
Farsz
  • 100 g suszonych śliwek bez pestek
  • 150 g boczku wędzonego w plastrach

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki marynaty utrzyj w moździerzu na pastę. Schab natrzyj bejcą i odstaw najlepiej na całą noc w chłodne miejsce. W mięsie za pomocą wąskiego noża zrób kieszeń. Nafaszeruj schab śliwkami zawiniętymi w plasterki boczku. Mięso włóż do brytfanny i piecz 50 minut w temperaturze 180°C. Smaruj od czasu do czasu wierzch schabu powstałym podczas pieczenia sosem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję