menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Schab kroimy na duże porcje, rozbijamy. Z oliwy i przypraw przygotowujemy marynatę. Zalewamy kotlety marynatą i marynujemy przez noc w lodówce. Kroimy pieczarki i cebulę w słupki i smażymy na oliwie, przyprawiamy. Na każdy kotlet nakładamy farsz i ogórka kiszonego – zwijamy i przebijamy wykałaczkami, aby farsz nie wysypał się z kotleta. Przekładamy na formę do pieczenia, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C i pieczemy do zarumienienia się mięsa.

ocena:

Schaboszczak z piekarnika

składniki

  • dobrze wyrośnięty schab na kotlety
  • małe ogórki kiszone
  • cebula
  • pieczarki
  • pieprz, słodka papryka, majeranek,sól,czosnek
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Schab kroimy na duże porcje, rozbijamy. Z oliwy i przypraw przygotowujemy marynatę. Zalewamy kotlety marynatą i marynujemy przez noc w lodówce. Kroimy pieczarki i cebulę w słupki i smażymy na oliwie, przyprawiamy. Na każdy kotlet nakładamy farsz i ogórka kiszonego – zwijamy i przebijamy wykałaczkami, aby farsz nie wysypał się z kotleta. Przekładamy na formę do pieczenia, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C i pieczemy do zarumienienia się mięsa.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję