X

Czego szukasz?

Przepis
Wieprzowina

Schaboszczak z piekarnika

Składniki

  • dobrze wyrośnięty schab na kotlety
  • małe ogórki kiszone
  • cebula
  • pieczarki
  • pieprz, słodka papryka, majeranek,sól,czosnek
  • oliwa

Sposób przygotowania

Schab kroimy na duże porcje, rozbijamy. Z oliwy i przypraw przygotowujemy marynatę. Zalewamy kotlety marynatą i marynujemy przez noc w lodówce. Kroimy pieczarki i cebulę w słupki i smażymy na oliwie, przyprawiamy. Na każdy kotlet nakładamy farsz i ogórka kiszonego - zwijamy i przebijamy wykałaczkami, aby farsz nie wysypał się z kotleta. Przekładamy na formę do pieczenia, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C i pieczemy do zarumienienia się mięsa.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również