poziom skomplikowania:
Serki kroimy w poprzek i układamy w niedużych kokilkach. Wkładamy do nagrzanego do 140ºC piekarnika i czekamy, aż się rozpuszczą. W tym czasie kroimy gruszki na połówki i zalewamy 250 ml gorącej wody. Dodajemy do wody łyżkę soku z cytryny i imbir. Gdy gruszki będą miękkie odcedzamy je. Na rozpuszczony ser kładziemy pokrojone w plastry gruszki i posypujemy posiekanymi orzechami.
Ser typu Camembert z gruszkam
składniki
poziom skomplikowania:
Serki kroimy w poprzek i układamy w niedużych kokilkach. Wkładamy do nagrzanego do 140ºC piekarnika i czekamy, aż się rozpuszczą. W tym czasie kroimy gruszki na połówki i zalewamy 250 ml gorącej wody. Dodajemy do wody łyżkę soku z cytryny i imbir. Gdy gruszki będą miękkie odcedzamy je. Na rozpuszczony ser kładziemy pokrojone w plastry gruszki i posypujemy posiekanymi orzechami.