menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Serki kroimy w poprzek i układamy w niedużych kokilkach. Wkładamy do nagrzanego do 140ºC piekarnika i czekamy, aż się rozpuszczą. W tym czasie kroimy gruszki na połówki i zalewamy 250 ml gorącej wody. Dodajemy do wody łyżkę soku z cytryny i imbir. Gdy gruszki będą miękkie odcedzamy je. Na rozpuszczony ser kładziemy pokrojone w plastry gruszki i posypujemy posiekanymi orzechami.

ocena:

Ser typu Camembert z gruszkam

składniki

  • 200 g camemberta (najlepiej 2 małe serki)
  • 2 gruszki
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki siekanych orzechów laskowych lub włoskich
  • szczypta imbiru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Serki kroimy w poprzek i układamy w niedużych kokilkach. Wkładamy do nagrzanego do 140ºC piekarnika i czekamy, aż się rozpuszczą. W tym czasie kroimy gruszki na połówki i zalewamy 250 ml gorącej wody. Dodajemy do wody łyżkę soku z cytryny i imbir. Gdy gruszki będą miękkie odcedzamy je. Na rozpuszczony ser kładziemy pokrojone w plastry gruszki i posypujemy posiekanymi orzechami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję