menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Tartą bułkę mieszamy z orzechami. Serki obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w tartej bułce. Na patelni rozgrzewamy masło, nakładamy ser i pieczemy na średnim ogniu. Po 8 minutach przekładamy serki na talerze i nakładamy na wierzch każdego camemberta łyżkę konfitury z żurawin.

ocena:

Ser typu Camembert z żurawiną

składniki

  • 200 g camemberta (najlepiej 2 małe serki)
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mielonych lub drobno posiekanych włoskich lub laskowych orzechów
  • 2 łyżki konfitury żurawinowej
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 1 łyżka masła

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Tartą bułkę mieszamy z orzechami. Serki obtaczamy w roztrzepanym jajku, a następnie w tartej bułce. Na patelni rozgrzewamy masło, nakładamy ser i pieczemy na średnim ogniu. Po 8 minutach przekładamy serki na talerze i nakładamy na wierzch każdego camemberta łyżkę konfitury z żurawin.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję