menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ser rozkruszyć widelcem na miseczce, lekko osolić i przykryć.Postawić w ciepłym miejscu na 3 dni. Kiedy ser zacznie być ciągnący, włożyć go na rozgrzane masło i smażyć mieszając , aż się stopi. Dodać kminku. Osolić i wymieszać szybko z żółtkiem, ostrożnie, aby się nie ścięło. Gorący wylać do salaterki. Podawać na ciepło i na zimno z pieczywem.

ocena:

Ser z kminkiem

składniki

  • 50 dag sera twarogowego
  • 1 żółtko
  • 3 dag masła
  • kminek
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ser rozkruszyć widelcem na miseczce, lekko osolić i przykryć.Postawić w ciepłym miejscu na 3 dni. Kiedy ser zacznie być ciągnący, włożyć go na rozgrzane masło i smażyć mieszając , aż się stopi. Dodać kminku. Osolić i wymieszać szybko z żółtkiem, ostrożnie, aby się nie ścięło. Gorący wylać do salaterki. Podawać na ciepło i na zimno z pieczywem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję