menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę. Zasmażkę rozprowadzamy sokiem pomidorowym, do którego dodajemy zioła i przyprawy. Kiedy sos zacznie wrzeć dodajemy serdelki – w zależności od upodobań całe lub w częściach. Dusimy ok. 10 minut. Na koniec można sos zaprawić łyżką śmietany. Tak samo możemy postępować z innymi wędlinami.

ocena:

Serdelki w sosie pomidorowym

składniki

  • 1 kg serdelków
  • 1 l soku pomidorowego
  • pół łyżki masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • po 1 łyżeczce: majeranku, tymianku i oregano
  • sól, pieprz
  • ew. łyżka śmietany

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę. Zasmażkę rozprowadzamy sokiem pomidorowym, do którego dodajemy zioła i przyprawy. Kiedy sos zacznie wrzeć dodajemy serdelki – w zależności od upodobań całe lub w częściach. Dusimy ok. 10 minut. Na koniec można sos zaprawić łyżką śmietany. Tak samo możemy postępować z innymi wędlinami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję