X

Czego szukasz?

Przepis
Śniadania

Serdelki w sosie pomidorowym

Składniki

  • 1 kg serdelków
  • 1 l soku pomidorowego
  • pół łyżki masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • po 1 łyżeczce: majeranku, tymianku i oregano
  • sól, pieprz
  • ew. łyżka śmietany

Sposób przygotowania

W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę. Zasmażkę rozprowadzamy sokiem pomidorowym, do którego dodajemy zioła i przyprawy. Kiedy sos zacznie wrzeć dodajemy serdelki - w zależności od upodobań całe lub w częściach. Dusimy ok. 10 minut. Na koniec można sos zaprawić łyżką śmietany. Tak samo możemy postępować z innymi wędlinami.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również