menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ucieramy masło na białą pianę, dodajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy i dalej masę ucieramy. Osobno przygotowujemy ser, mieląc go lub ucierając na puszystą masę. Ser dodajemy do utartych żółtek i masła, dosypujemy mąkę i wszystko mieszamy. Na koniec dokładamy pianę ubitą z białek, jak zawsze mieszamy delikatnie. Wkładamy masę serową do tortownicy posmarowanej masłem i posypanej tartą bułką. Pieczemy 40– 45 minut w temperaturze ok. 180– 200°.

ocena:

Sernik bez ciasta

składniki

1 kg białego sera
400 g cukru
150 g masła
cukier waniliowy
10 jajek
4 łyżki stołowe mąki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ucieramy masło na białą pianę, dodajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy i dalej masę ucieramy. Osobno przygotowujemy ser, mieląc go lub ucierając na puszystą masę. Ser dodajemy do utartych żółtek i masła, dosypujemy mąkę i wszystko mieszamy. Na koniec dokładamy pianę ubitą z białek, jak zawsze mieszamy delikatnie. Wkładamy masę serową do tortownicy posmarowanej masłem i posypanej tartą bułką. Pieczemy 40– 45 minut w temperaturze ok. 180– 200°.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję