menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zagnieść ciasto ze wszystkich składników. Podzielić ciasto na dwie części (2/3 i 1/3) do mniejszej części dodać kakao. Ulepić z ciasta 2 kule zawinąć w folię i dać do zamrażalnika. Rodzynki zalać wrzątkiem. Masło utrzeć połączyć z serem. Ubić pianę. Połączyć resztę składników lekko mieszając. Blachę posmarować masłem, posypać bułką. Jak ciasto zamarzło – wyjąć, na grubej tarce zetrzeć białe ciasto na blachę – na to położyć masę serową. Na sam szczyt zetrzeć masę ciemną. Piec około godziny w 200°.

ocena:

Sernik dwukolorowy

składniki

Ciasto:

  • 3 szklanki mąki
  • szklanka cukru
  • 25 dag masła
  • 3 żółtka
  • 3 łyżki kakao (do połowy ciasta!!!)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serowa:

  • kilogram sera
  • 6 białek
  • 3 żółtka
  • 25 dag masła
  • Szklanka cukru
  • Rodzynki
  • Łyżka kaszy manny
  • Łyżka mąki ziemniaczanej
  • Aromat

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zagnieść ciasto ze wszystkich składników. Podzielić ciasto na dwie części (2/3 i 1/3) do mniejszej części dodać kakao. Ulepić z ciasta 2 kule zawinąć w folię i dać do zamrażalnika. Rodzynki zalać wrzątkiem. Masło utrzeć połączyć z serem. Ubić pianę. Połączyć resztę składników lekko mieszając. Blachę posmarować masłem, posypać bułką. Jak ciasto zamarzło – wyjąć, na grubej tarce zetrzeć białe ciasto na blachę – na to położyć masę serową. Na sam szczyt zetrzeć masę ciemną. Piec około godziny w 200°.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję