menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ciasto (spód i góra):

Wszystkie składniki ciasta połącz ze sobą i wyrabiaj na jednolitą gładką kulkę. Następnie podziel ją na dwie części. Jedną część włóż do zamrażarki by się zamroziła, a drugą wykładamy dno formy o wymiarach ok 25 cm x 40 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 15 min.

Masa serowa:

Masło utrzyj z cukrem i stopniowo dodawaj po jednym żółtku cały czas mieszając masę mikserem. Następnie gdy masa będzie ubita powoli łyżka po łyżce dodawaj twaróg. Cały czas miksując na wolnych obrotach dodaj sypki budyń. W oddzielnym naczyniu ubij pianę z białek i dodaj ją delikatnie mieszając do masy twarogowej. 

Masę wylej na upieczony spód. Na wierzch masy zetrzyj na grubych oczkach tarki zamarźnięte ciasto. Równomiernie rozprowadź na całej powierzchni. Piecz 50- 60 minut w 180°C.  

 

ocena:

Sernik królewski

składniki

Ciasto (spód i góra):

  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 250 g masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 3 żółtka
  • 3 łyżki kakao

Masa serowa:

  • 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka)
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego
  • 125g masła
  • 4 jajka (oddzielnie białko i żółtko)

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ciasto (spód i góra):

Wszystkie składniki ciasta połącz ze sobą i wyrabiaj na jednolitą gładką kulkę. Następnie podziel ją na dwie części. Jedną część włóż do zamrażarki by się zamroziła, a drugą wykładamy dno formy o wymiarach ok 25 cm x 40 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 15 min.

Masa serowa:

Masło utrzyj z cukrem i stopniowo dodawaj po jednym żółtku cały czas mieszając masę mikserem. Następnie gdy masa będzie ubita powoli łyżka po łyżce dodawaj twaróg. Cały czas miksując na wolnych obrotach dodaj sypki budyń. W oddzielnym naczyniu ubij pianę z białek i dodaj ją delikatnie mieszając do masy twarogowej. 

Masę wylej na upieczony spód. Na wierzch masy zetrzyj na grubych oczkach tarki zamarźnięte ciasto. Równomiernie rozprowadź na całej powierzchni. Piecz 50- 60 minut w 180°C.  

 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję