menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Maliny rozmrozić, część odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować. Ser wymieszać z jogurtem, cukrem i musem owocowym. Połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami lub gotowym spodem. Nałożyć masę serowo-malinową. Wstawi^ do lodówki. Galaretkę rozpuścić w nieco mniejszej ilości wody, niż podano na opakowaniu. Na wierzchu sernika ułożyć odłożone maliny, zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na 24 godziny. Udekorować kremówką ubitą z cukrem waniliowym.

ocena:

Sernik malinowy

składniki

  • 500 g sera twarogowego trzykrotnie mielonego
  • 500 g mrożonych malin
  • 200 ml jogurtu
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 100 g cukru, cukier waniliowy
  • opakowanie galaretki malinowej
  • 6 łyżeczek żelatyny, gotowy spód biszkoptowy lub 30 dag biszkoptów.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Maliny rozmrozić, część odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować. Ser wymieszać z jogurtem, cukrem i musem owocowym. Połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami lub gotowym spodem. Nałożyć masę serowo-malinową. Wstawi^ do lodówki. Galaretkę rozpuścić w nieco mniejszej ilości wody, niż podano na opakowaniu. Na wierzchu sernika ułożyć odłożone maliny, zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na 24 godziny. Udekorować kremówką ubitą z cukrem waniliowym.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję