menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania
  1. Do misy miksującej włóż twaróg, serki homogenizowane, cukier i esencję waniliową. Miksuj przy użyciu kopystki 1 min 30 sek/ obr 6. 
  2. W szklance rozpuść żelatynę w 40 ml gorącej wody i wlej do masy podczas mieszania 20 sek/ obr. 4
  3. Przygotuj słoiki o wielkości 150-200 ml i uzupełnij je masą serową. 
  4. Do umytej misy miksującej wrzuć truskawki z 40 g cukru pudru. Miksuj 1 min/ obr 9. Gotowym sosem polej masę twarogową i udekoruj świeżymi owocami oraz listkami melisy. 
  5. Przed podaniem schłodź w lodówce min 2 godz. 
ocena:

Sernik na zimno w słoiku (Thermomix)

składniki

Masa twarogowa

  • 500 g twarogu 
  • 2 opakowania serków homogenizowanych 
  • 60 g cukru pudru
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 40 ml wody
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej 

Polewa truskawkowa:

  • 250 g truskawek 
  • 40g cukru
  • owoce i listki melisy do dekoracji 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania
  1. Do misy miksującej włóż twaróg, serki homogenizowane, cukier i esencję waniliową. Miksuj przy użyciu kopystki 1 min 30 sek/ obr 6. 
  2. W szklance rozpuść żelatynę w 40 ml gorącej wody i wlej do masy podczas mieszania 20 sek/ obr. 4
  3. Przygotuj słoiki o wielkości 150-200 ml i uzupełnij je masą serową. 
  4. Do umytej misy miksującej wrzuć truskawki z 40 g cukru pudru. Miksuj 1 min/ obr 9. Gotowym sosem polej masę twarogową i udekoruj świeżymi owocami oraz listkami melisy. 
  5. Przed podaniem schłodź w lodówce min 2 godz. 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję