menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Galaretkę zrób według przepisu na opakowaniu i odstaw do wystudzenia. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody (ok. 70 ml). Rozmieszaj dokładnie rózgą. Odstaw do przestudzenia. Ser wymieszaj z cukrem, skórką cytrynową, ekstraktem waniliowym oraz przestudzoną żelatyną. Na dnie tortownicy o średnicy 24 cm ułóż biszkopty. Wlej masę serową i wstaw do lodówki. Winogrona przetnij na pół. Wydłub nasiona granatu na sitko aby pozbyć się nadmiaru soku. Gdy masa serowa zacznie tężeć, poukładaj owoce według uznania i delikatnie łyżką nalewaj na wierzch tężejącą galaretkę. Wstaw ciasto do lodówki na minimum 2 godziny. 

ocena:

Sernik na zimno z granatem i winogronami

składniki

  • 1 kg sera białego mielonego trzykrotnie lub gotowego sernikowego
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego (można zastąpić aromatem waniliowym)
  • 100 g cukru
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • skórka otarta z 2 cytryn
  • 100 g biszkoptów
  • 1 galaretka winogronowa lub agrestowa
  • 350 g jasnych winogron
  • 1 owoc granatu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Galaretkę zrób według przepisu na opakowaniu i odstaw do wystudzenia. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody (ok. 70 ml). Rozmieszaj dokładnie rózgą. Odstaw do przestudzenia. Ser wymieszaj z cukrem, skórką cytrynową, ekstraktem waniliowym oraz przestudzoną żelatyną. Na dnie tortownicy o średnicy 24 cm ułóż biszkopty. Wlej masę serową i wstaw do lodówki. Winogrona przetnij na pół. Wydłub nasiona granatu na sitko aby pozbyć się nadmiaru soku. Gdy masa serowa zacznie tężeć, poukładaj owoce według uznania i delikatnie łyżką nalewaj na wierzch tężejącą galaretkę. Wstaw ciasto do lodówki na minimum 2 godziny. 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję