menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Galaretkę zrób według przepisu na opakowaniu i odstaw do wystudzenia. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody (ok. 70 ml). Rozmieszaj dokładnie rózgą. Odstaw do przestudzenia. Ser wymieszaj z cukrem, skórką cytrynową, ekstraktem waniliowym oraz przestudzoną żelatyną. Na dnie tortownicy o średnicy 24 cm ułóż biszkopty. Wlej masę serową i wstaw do lodówki. Owoce umyj i dokładnie osusz. Gdy masa serowa zacznie tężeć, poukładaj owoce według uznania. Udekoruj ciasto miętą lub melisą i delikatnie łyżką nalewaj na wierzch tężejącą galaretkę. Wstaw ciasto do lodówki na minimum 2 godziny. 

ocena:

Sernik na zimno z owocami sezonowymi

składniki

  • 1 kg sera białego mielonego trzykrotnie lub gotowego sernikowego
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • 100 g cukru
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • skórka otarta z 2 cytryn
  • 100 g biszkoptów
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 500 g świeżych owoców sezonowych np. borówka amerykańska, malina, truskawka, 
  • kilka gałązek mięty lub melisy do dekoracji 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Galaretkę zrób według przepisu na opakowaniu i odstaw do wystudzenia. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości gorącej wody (ok. 70 ml). Rozmieszaj dokładnie rózgą. Odstaw do przestudzenia. Ser wymieszaj z cukrem, skórką cytrynową, ekstraktem waniliowym oraz przestudzoną żelatyną. Na dnie tortownicy o średnicy 24 cm ułóż biszkopty. Wlej masę serową i wstaw do lodówki. Owoce umyj i dokładnie osusz. Gdy masa serowa zacznie tężeć, poukładaj owoce według uznania. Udekoruj ciasto miętą lub melisą i delikatnie łyżką nalewaj na wierzch tężejącą galaretkę. Wstaw ciasto do lodówki na minimum 2 godziny. 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję