menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Budyń czekoladowy przygotowujemy według przepisu, zmniejszając ilość mleka podanego w przepisie o 1/5. W małej ilości przegotowanej wody rozpuszczamy żelatynę, a gdy napęcznieje, podgrzewamy, studzimy i łączymy z serkiem waniliowym. Przelewamy do tortownicy, wstawiamy do lodówki. Budyń po przestudzeniu, ale jeszcze ciepły wlewamy na masę serową, na wierzchu kładziemy biszkopty. Znowu wkładamy formę do lodówki. Gdy ciasto będzie zimne układamy na nim owoce, zalewamy tężejącą galaretką. Na koniec ozdabiamy bitą śmietaną.

ocena:

Sernik na zimno

składniki

-500 g serka waniliowego, homogenizowanego
-pół paczki biszkoptów
-200 g owoców: malin, truskawek, pomarańczy, jagód
-1 budyń czekoladowy
-2 łyżeczki żelatyny
-galaretka owocowa
-bita śmietana

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Budyń czekoladowy przygotowujemy według przepisu, zmniejszając ilość mleka podanego w przepisie o 1/5. W małej ilości przegotowanej wody rozpuszczamy żelatynę, a gdy napęcznieje, podgrzewamy, studzimy i łączymy z serkiem waniliowym. Przelewamy do tortownicy, wstawiamy do lodówki. Budyń po przestudzeniu, ale jeszcze ciepły wlewamy na masę serową, na wierzchu kładziemy biszkopty. Znowu wkładamy formę do lodówki. Gdy ciasto będzie zimne układamy na nim owoce, zalewamy tężejącą galaretką. Na koniec ozdabiamy bitą śmietaną.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję