menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ser mielimy dwu – trzykrotnie, ucieramy go z żółtkami, dodajemy budyń i bakalie (rodzynki opłukane i osuszone). Białka ubijamy z cukrem pudrem na pianę i łączymy z utartą masą serowa. Dokładnie i delikatnie mieszamy. Formę – tortownicę, smarujemy masłem i posypujemy tartą bułką. Wkładamy masę i pieczemy w temperaturze 170ºC przez 1 godzinę i 15 minut. Rondelek z pokruszonymi kawałkami czekolady umieszczamy w garnku z gorącą wodą i czekamy, aż czekolada się rozpuści. Po upieczeniu polewamy sernik polewą czekoladową otrzymaną z gorzkiej czekolady.

ocena:

Sernik wiedeński w polewie czekoladowej

składniki

  • 500 g białego sera
  • 8 jajek
  • 1 łyżka kopiasta cukru pudru
  • 80 g masła
  • 1 budyń waniliowy
  • 100 g bakalii: smażonej skórki pomarańczowej i rodzynek
  • 200 g gorzkiej czekolady

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ser mielimy dwu – trzykrotnie, ucieramy go z żółtkami, dodajemy budyń i bakalie (rodzynki opłukane i osuszone). Białka ubijamy z cukrem pudrem na pianę i łączymy z utartą masą serowa. Dokładnie i delikatnie mieszamy. Formę – tortownicę, smarujemy masłem i posypujemy tartą bułką. Wkładamy masę i pieczemy w temperaturze 170ºC przez 1 godzinę i 15 minut. Rondelek z pokruszonymi kawałkami czekolady umieszczamy w garnku z gorącą wodą i czekamy, aż czekolada się rozpuści. Po upieczeniu polewamy sernik polewą czekoladową otrzymaną z gorzkiej czekolady.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję